رئيس موسسه تحقيقات فني و مهندسي كشاورزي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي مهر در كرج گفت: تعيين فرآيند حرارتي و زمان مناسب براي فرآوري ميوه موجب افزايش عمر نگهداري محصولات تا دو سال مي شود كه با فرآيند تبديل ميوه و سبزي مي توان ضايعات اين محصول را حداقل 50 درصد كاهش داد .
ارژنگ جوادي افزود: تاكنون چند محصول از جمله قارچ، كيوي ، گوجه فرنگي ، خرما ، كرفس ،خربزه ،هلو ، نارنگي و گيلاس در اين موسسه مورد مطالعه و تحقيق قرار گرفته اند تا با اجراي فرآوري مناسب عمر نگهداري آنها افزايش يابد.
وي خاطر نشان كرد:ضايعات كلزا ، گوجه فرنگي و سيب زميني با تعيين شرايط انبارداري مناسب و فني 20 درصد كاهش يافته است كه اين رقم تا 50 درصد قابل ارتقاء است.
جوادي با اشاره به ضرورت اجراي انبار داري اصولي و مهندسي اظهار داشت : انبارداري گندم از طريق كنترل اتمسفر روشي است كه 100 درصد از صدمه هاي آفات و حشرات جلوگيري مي كند و عمر انبارهاي محصول را تا پنج برابر افزايش مي دهد.
وي ادامه داد : انبارداري حبوبات در مخازن و سيلوهاي مجهز به سيستم گازدهي نيز عمر انبار اين محصولات را تا پنج برابر بالا برده و حفظ كيفيت محصول در اين مدت را تضمين مي كند.
رئيس موسسه تحقيقات فني و مهندس كشاورزي تصريح كرد: دستيابي به مناسبترين روش فرآوري و تبديل ميوه وسبزي تا سقف 50 درصد توسط محققان اين موسسه در دست بررسي است و اميد است به زودي تبديل به طرحي اجرايي و عمومي شود.
جوادي تاكيد كرد: بهكارگيري افراد متخصص براي انبارداري محصولات كشاورزي امري است كه نبايد از آن غفلت كرد.
نظر شما